Tips voor Senegal

Auto
Je mag in Senegal autorijden met een geldig rijbewijs. Eigenlijk is een internationaal rijbewijs verplicht, maar daar wordt niet veel aandacht aan besteed. Je moet er wel voor zorgen dat je voldoende verzekerd bent, voor het geval je iets overkomt. De verkeersregels in Senegal zijn voor het grootste deel gelijk aan de verkeersregels die in Frankrijk gelden. Het rijgedrag is echter vaak nog chaotischer. Mensen rijden tegen het verkeer in, geven de verkeerde richting aan, stoppen te vaak enzovoorts. Het is daarom een goede tip om goed op het verkeer in Senegal te letten.

Verkeersveiligheid
Het verkeer is onveilig. Dit komt door de slechte staat van de auto’s en taxi’s. Kijk voor meer informatie over de verkeersveiligheid in Senegal op de website van de ANWB.

Homoseksualiteit is strafbaar
Homoseksualiteit is strafbaar in Senegal. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd hier rekening mee in de manier waarop je je gedraagt en uit.

Geld pinnen met je bankpas
In Senegal kun je in Dakar, Thies en Saint Louis geld pinnen met je Nederlandse bankpas. Het komt echter regelmatig voor dat geldautomaten leeg zijn of een storing hebben.

Respect
Senegalezen zijn vrij gemakkelijk in de omgang, maar houd er rekening mee dat niet alles altijd vanzelfsprekend is. Wees bijvoorbeeld respectvol tegenover de politie en wees over het algemeen een beetje hoffelijk. Mannen moeten eraan denken om moslimvrouwen met respect te behandelen en ze niet zomaar een zoen te geven.