Tips voor Mauritanië

Het wegennet Het wegennet in Mauritanië is niet erg ontwikkeld, maar in het centrum van Nouakchott de hoofdstad zijn de meeste wegen verhard. Een probleem in Mauritanië zijn rondzwervende zandduinen, die niet alleen wegen maar ook hele wijken overspoelen. Door Nouakchott lopen een aantal 2 x 2 wegen, die elkaar kruisen door middel van rotondes. Benzinestations zijn zelfs in de woestijn te vinden.

Homoseksualiteit is strafbaar
Homoseksualiteit is strafbaar in Mauritanië. Volgens de wet staat er de doodstraf op. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd hier rekening mee in de manier waarop u zich gedraagt en uit.

Misdaad
Het is erg moeilijk om met een pinpas of creditcard te betalen in Mauritanië. Neem niet te veel (contant) geld mee. Dit kan gevaarlijk zijn. U loopt het risico om overvallen te worden.

Tips van de ambassade
Het is in Mauritanië bijna niet mogelijk om geld op te nemen. Creditcards worden niet geaccepteerd. Neem daarom contant geld of travellercheques mee. Regulier bankieren is moeilijk.

Mauritanië is een streng islamitisch land. Vrouwelijke reizigers wordt aangeraden zich bedekt te kleden: broek of rok tot ruim onder de knie, geen blote armen.

De invoer, verkoop en het in het openbaar drinken van alcohol is verboden.

Het is verboden om foto’s te maken van overheidsgebouwen en functionarissen zoals de politie en het leger.

Bron
Rijksoverheid
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/mauritanie