Rescue Baby Gambia rijdt met ons mee.

De opbrengst van de verkoop van hun auto’s gaat naar hun eigen stichting!

"Als je hoofd verbonden is met je hart kunnen je handen en voeten de meest wonderlijke dingen verrichten."

Geef moeder en kind een kans op leven in Gambia.

Rescue Baby Gambia is geboren in 2012.

Verbijsterd was ik als kraamverzorgster hoe bizar de omstandigheden en zorg soms zijn rondom zwangerschap en bevallen. Dit heeft me zo geraakt, dat we sindsdien de zorg rondom geboorte willen verbeteren. Na meerdere klinieken/health centers bezocht te hebben, lieten we de keus vallen op Essau, aan de overkant van de rivier waar de armoede erg groot is. De moeder en baby sterfte aan de overkant is erg hoog, onder andere vanwege deze rivier. 

Wij voorzien het Essau District Hospital waar ruim 70.000 mensen afhankelijk van zijn, van hulpmiddelen rondom zwangerschap, bevallen, kennis, educatie, trainingen en investeren als de financiën het toelaten: kleine verbouwingen, beter sanitair, water en daar waar mogelijk is 24 stroom.

Intussen is de toestand enorm verbetert. Waar we begonnen met een open terrein en barakken zijn er zichtbaar al stappen gezet.

Nu gaan we ervoor om de kliniek verder aan te passen: Dat is ons doel!

In de toekomst realiseren wij nog graag: 24 uur per dag stroom op alle afdelingen, een echokamer om zwangerschapsproblemen eerder te kunnen zien, het verder inrichten van de operatiekamer zodat sectio’s (keizersnedes) en andere acute problemen in het ziekenhuis verholpen kunnen worden. Daarnaast willen wij zorgen voor meer educatie rondom hygiëne, een apart gebouw waar een wasmachine geïnstalleerd kan worden (incl. stroom en water) en de bebloede was niet verbrand wordt (i.v.m. mogelijke ziektes) maar gewassen en hergebruikt kan worden. Ook realiseren wij graag een plek waar zorgteams vanuit Nederland kunnen verblijven, zodat zij op elk moment van de dag zorg kunnen verlenen en kennis kunnen delen. Met in de verre toekomst een grote wens dat ook studenten vanuit Nederland hun kennis en praktisch handelen over kunnen brengen aan het lokale personeel van het Essau Disrict Hospital.

Er is nog genoeg te doen. Met elkaar kunnen we stappen maken!

Region: North Bank, District/ward Essau, Village Essau

Name of organization: Foundation Rescue baby Gambia

Type of organization: Promoting health care

Address: Sterappel 3, 6669 GC Dodewaard, Phone: 

0031 (0)6 – 57 98 24 14, mail: info@rescuebabygambia.nl

Name: Regina Bouwman

Position: Chairman and the founder

Phone: 0031 (0)6 – 57 98 24 14

Email:info@rescuebabygambia.nl

Name: Fabakary Saidykhan

Position: Transport & coordinator 

Phone: 00220 9908522

Email:saidykhan2@hotmail.com

Bankaccount in Gambia:

Trust Bank 112 700948 01

https://www.rescuebabygambia.nl