Maandag 30 september, 4e reisdag

Op naar Tarifa De douche is geweldig! Je wordt bijna het bad uitgeblazen, dus nog even haren wassen met warm water en drogen met een föhn die in de badkamer hangt. We komen beneden in een grote eetzaal waar wordt gevraagd of we geel zijn, nee we zijn niet geel! Of we dan van TUI zijn, nee daar zijn we ook niet van! We hebben een gratis ontbijt gehad omdat we gisteravond de laatste kamer boekten, dus eten maar. Nee hoor we houden het bescheiden maar genieten wel van het verse fruit wat we kunnen pakken. We zijn gereed en pakken onze spullen, op naar de camping om te kijken hoe het gaat met JA-Joh. De auto staat al bij de garage en het blijkt de dynamo te zijn. Ook zijn er schroeven los van de aandrijfas. Geen probleem wordt er gezegd, we gaan het repareren. We besluiten dat Yvonne en Gea achterblijven in Sevilla tot de auto is gerepareerd. Wij rijden mee naar Tarifa omdat we nog even wat moeten regelen met betrekking tot de boot. We stoppen even bij een CarreFour waar geen einde aan komt, ik ben Wim Arie kwijt in de winkel. We kopen allebei een lekker vest omdat het straks koud is in de woestijn als we per kameel naar het kampement gaan en daar blijven slapen. Daarna gaan we op pad. Er ontstaat een lichte paniek tijdens het rijden als Wim-Arie denkt dat hij zijn  telefoon kwijt is. Na twee keer bellen voel ik iets aan mijn voet kriebelen en ja hoor, telefoon is weer terecht. We kunnen weer opgelucht verder rijden.

Wederom hebben we een prachtige tocht, velden vol met katoenplanten waar de witte dotten katoen een apart effect geven, niet meer in gebruik zijnde zoutpannen die er waarschijnlijk al jaren zo bijliggen, olijfgaarden en paarden. We komen begin van de middag aan op de camping en gaan naar onze bungalow, nou zou ik het zelf niet een twee drie een bungalow noemen maar goed het heeft een douche, een woonkamer, slaapkamer en een terras.

Nadat we ons geïnstalleerd hebben gaan we naar Tarifa, we moeten de tickets voor de boot ophalen. Daar waar ik dacht dat dit een poos in beslag zou nemen was is het zo geregeld. Vanuit Nederland hebben we al gereserveerd en betaald dus nu is het alleen een kwestie van uitprinten. Ik kom blij met de tickets uit het kantoor van FRS ferry’s dat is weer een stap verder. Daarna gaan we lunchen en ik maak een goede keuze, samen met Marc neem ik een Fruit de Mer en dat is me daar toch lekker. We genieten van de krab, de mosselen, de garnalen en de jaloerse blikken van onze tafelgenoten die een klein bordje met zes garnalen voorgeschoteld krijgen.

We gaan terug naar de camping want om 6 uur hebben we de briefing, maar we stellen het even uit want er komen twee teams later binnen rijden en we besluiten daar op te wachten. We zitten gezellig in een grote kring buiten op het terras en de sfeer zit er meteen in we doen de wave met zijn allen en eindelijk zijn we compleet, we kunnen we beginnen. Alle belangrijke zaken voor morgen bespreken we, zoals hoe gedraag ik me bij de douane, kan ik overal foto’s maken, waar rijden we morgen als eerste naar toe etc. etc. Nadat alle vragen zijn beantwoord gaan we nog even zingen, het clublied wat we mee hebben gekregen van Karin en Nelleke zingen we uit volle borst en iedereen doet enthousiast mee!!!!!!!! Ik haal de teksten weer op, anders ben ik bang dat ze morgen allemaal kwijt zijn! We besluiten naar het strand te lopen om te gaan eten we lopen in het pikkedonker richting strand en moeten daarna nog een stukje over het strand lopen maar dat wordt beloond met een prachtige plek en overheerlijk eten. Een ter plekke bereide guacamole, ik heb het nog nooit zo lekker gegeten. Het is erg gezellig en al laat als we weer teruglopen naar de camping. Ik offer me op en slaap op de bank in de huiskamer in mijn slaapzak want het tweepersoonsbed is wel erg klein vinden we.