Dinsdag 31 oktober, 11e dag

4 november 2017Wachten alweer wachten Ik wordt vroeg wakker en hoor Rozé rommelen, die sliep in Marrakech bij ons in de tent. Zij gaan vroeg rijden en wij kunnen nog niet weg. Team Harderwheels heeft nu de auto in de garage staan en wij hebben afgesproken dat we in Marokko op elkaar wachten als er iemand pech heeft dus zitten we vast op de camping. Dat geeft WA en mij even de gelegenheid om vandaag de auto te reorganiseren want het is één grote puinhoop.

Maar eerst zwaaien we de twee andere groepen uit + een stel motorijders die ook vertrekken.

Wij gaan aan de slag en na een half uurtje ziet de auto er weer uit als een plaatje, zo netjes opgeruimd. De auto van team Harderwheels is misschien om 12 uur klaar, maar niemand te zien, geen mens en geen auto. Dan maar lunchen want iets naar binnen krijgen is ook goed als we ineens wel weg kunnen. Maar het duurt en het duurt en het duurt. Lunch hebben we besteld, maar ook dat duurt en het duurt en het duurt. Ruim na drieën wordt de auto gebracht en kunnen we vertrekken. Al kunnen we nog maar een paar uurtjes rijden, we zijn dan in ieder geval op pad. Daar gaan we dan, team Disco 2 Sandra en Eric, team de Banjers Yvonne en Martine, Team Harderwheels Jan en Arie (Oftewel Kuifje)  en wijzelf Team FlowerPower Wim-Arie (WA) en Tineke

 NA een paar uurtjes begint het al te schemeren en we besluiten te stoppen. In een piepklein dorpje (Ouirgane) staat een prachtig hotel restaurant Ksar Shama. Prachtig ziet het er uit, kamers met king-size bedden en in het hotel trappetje op trappetje af. Prachtig ingericht met mooie vazen, kisten, tafels etc. We brengen onze spullen naar de kamers en moeten daarvoor ook al die trappetjes nemen. Volgende keer toch maar kleine tasjes meenemen! We zitten in een prachtige ruimte aan een ronde lage tafel en die wordt geweldig gedekt. Er ligt een prachtig geborduurd tafelkleed op tafel en daar komen dezelfde geborduurde servetjes bij te liggen. Het knappe is dat je geen enkel verschil ziet tussen de onderkant en de bovenkant van het geborduurde werk, zo netjes is het gedaan. We eten erg lekker en ze hebben zelfs bier en wijn. We bestellen een fles wijn met zijn allen en die is dus zo leeg, dus maar een nieuwe besteld, dat levert wat logistieke problemen op maar na ongeveer een half uur komen ze met een fles wijn aan, alleen is het een andere soort wijn. Geen probleem hoor wij zijn de moeilijkste niet. Bij de derde fles wijn wordt het nog ingewikkelder, maar oké die komt van weer een ander soort. We hebben er plezier om, wat maakt het uit. De Marokkaanse wijn is overig van een zeer goede kwaliteit, jammer dat je her nergens zo kan kopen. We gaan naar onze kamers en waarschijnlijk lekker slapen, morgen vroeg weer op dan hebben we afgesproken om te ontbijten om zeven uur.