Lamin Health Centre, Gambia

Kliniekje met medische posten in het binnenland
18 oktober 2018
Kliniekje met medische posten in het binnenland
Het Lamin Health Centre is een kliniek in het dorp Lamin in Gambia.

Het ziekenhuis is in 2014 geopend en is de enige kliniek in Lamin Village met 35.000 inwoners. Maandelijks komen er zo’n 750 tot 1000 patiënten voor een medische behandeling. Naast hoge kindersterfte en malaria zijn hypertensie en diabetes hier doodsoorzaak nummer één. Medicijnen zijn slecht verkrijgbaar en de gemiddelde leeftijd in Gambia is dan ook bijna 30 jaar lager dan in Europa!

Om naast de bevolking van Lamin ook de dorpen in de buitengebieden van basisgezondheidszorg te bieden worden in 4 dorpen, in een straal van 35 km rondom Lamin, 4 kleine doktersposten gebouwd door Stichting Kinderen van Lamin, zodat ruin 100.000 mensen de meest elementaire zorg zullen krijgen.
De belangrijkste doelstelling is het gratis verstrekken van malariamedicijnen aan de kinderen in deze dorpen. Jaarlijks sterven nog heel veel kinderen aan deze ziekte, terwijl de meeste gevallen met goede medicatie te genezen zijn.

Het  Lamin Health Centre is opgezet door de Nederlandse stichting Kinderen van Lamin. De kliniek wordt gerund door de Nederlandse Annemieke de Koning.

Kijk hier om te zien waarmee wij hen kunnen helpen.