Maandag 7 oktober, 11e reisdag

Een rustdag in Marrakech, heerlijk even niet zo heel vroeg op, de wekker gaat vaak erg vroeg, omdat we dan op tijd willen vertrekken, maar nu even geen wekker. Na het badderen gaan we ontbijten in het restaurant van de camping, pannenkoekjes, cake, maar ook stukjes brood. Koffie en verse jus-orange. Het is niet te beschrijven hoe lekker die jus-orange is. Nergens in de hele wereld heb ik hem zo lekker gedronken als in Marokko, alsof er een engeltje over je tong……..

Na het ontbijt gaan we op zoek naar een Carrefour en in mijn beleving rijden we kilometers en kilometers en kilometers. We rijden achter Gea en Yvonne aan en zijn het helemaal zat. Wim-Arie wil al uitstappen en zegt ga maar terug naar de camping en ik zeg ja dag! We hebben toch niet voor niets dat hele stuk gereden. We vinden de Carrefour maar kunnen niet parkeren. We zijn het zo zat dat we na wee rondjes rond rijden besluiten weg te gaan en we rijden terug richting een andere supermarkt. Langzamerhand verliezen we onze sjaggereinigheid en kunnen we weer lachen. Bij een drukke rotonde moeten we ineens gas geven van allerlei mannen en het zebrapad vrij laten. Wat blijkt we staan tegenover het kerkhof en men aandragen met een stoffelijk overschot wat naar de begraafplaats wordt gebracht! We vinden een supermarkt, doen onze boodschappen en gaan terug naar de camping, het is inmiddels al twee uur geweest en we komen bij elkaar om te vergaderen over de route van morgen. Er zijn een aantal teams die Zagora over willen slaan omdat we de weg terug moeten die we gisteren zijn gekomen. De slingerende bergweg , heel mooi maar ze zijn er aan het werk en de vrees is dat we morgen alleen maar achter vrachtwagens rijden die nauwelijks omhoog komen is terecht. We besluiten een andere route te kiezen en laten Zagora aan ons voorbij gaan. We kiezen er voor om een mooie route te rijden door de bergen maar een andere.


Ik informeer Bamba onze gids in Mauritanië dat er een auto is uitgevallen en we mogen de lijsten op de camping uitprinten, top! Verder ga ik aan mijn verslagen werken, want ik loop achter. Ik heb al wat vragen uit Nederland gehad waar mijn verslagen blijven. Het is soms lastig om ze op de website krijgen doordat de verbinding te traag is. Een deel van de groep gaat de stad in, ik ga niet mee want ik wil mijn verslagen af hebben. Ik zit heerlijk voor mijn tent te typen en om ongeveer 19:30 uur ben ik klaar. Een heerlijk gevoel. Daarna reorganiseer ik de koelbox en de levensmiddelen doos en ik ga me douchen en voel me heerlijk opgefrist als ik aan tafel ga voor het diner. Na het eten zitten we nog even gezellig met een groep te borrelen en rond een uur of twaalf gaan we naar bed, morgen gaat de wekker om 7.17 uur.