1e artikel voor 2019

DE LAATSTE REGELZAKEN en MARJA VAN KATENDRECHT. Wat een drukte zo vlak voor vertrek en wat moet er nog veel geregeld worden. Het klinkt zo makkelijk! Je koopt een auto, rijdt er mee naar Gambia staat de auto af voor het goede doel en  vliegt dan terug naar huis. Ik vertel het altijd op de bijeenkomsten want dit is de verkorte versie van de Challenge. De langere versie ligt toch wat genuanceerder en behelst met name tijd, heel veel tijd. Wim-Arie en ik zijn al ruim een jaar wekelijks bezig met de voorbereidingen van onze tocht, maar die voorbereidingen zijn ook leuk hoor! Van presentaties geven, voorlichtingsbijeenkomsten organiseren, het kampeerweekend organiseren, de hotels en campings benaderen etc. etc. Gisteravond nog geïnterviewd door Marja van Katendrecht, onze STEUNPILAAR tijdens onze reis.                 

Marja is een eenzame vrouw, geboren op het Rotterdamse schiereiland Katendrecht als bedrijfsongeval.                  Haar moeder was prostituee en Marja is niet eens geboren voor een dubbeltje, eerder voor een stuiver, laat staan een kwartje. Ze ging naar de lagere huishoud- en nijverheidsschool, maar betaald werk heeft ze nooit kunnen vinden. Met veel vrijwilligerswerk en mantelzorg voor haar moeder vluchtte Marja voor haar eigen eenzaamheid. 

Marja verlangt naar erkenning en vindt die in het iets doen voor een ander. Dat is het centrale thema in haar voorstellingen. Het leven ‘overkomt’ haar weliswaar, maar met haar eindeloze optimisme en het verlangen om mensen bij elkaar te brengen houdt ze er een druk sociaal leven op na. Marja zet zich in tegen vervreemding en voor ontboezeming. Ze wil laten zien dat dromen bereikbaar zijn en dat een beetje inzet en optimisme en een kleine stap een enorm effect kunnen hebben, als je het maar een keer durft.

Marja heeft hobby’s en een hart dat open staat voor andere mensen en daarom heeft ze ook toegezegd onze steunpilaar te willen zijn. Tijdens de reis kunnen we voor alles bij haar terecht.  Zij is onze steun en toeverlaat gedurende de hele reis. Iedere vrijdagavond tussen 18:00 en 20:00 uur mogen we haar bellen in haar uitzending bij Radio Rijnmond en onze ervaringen met haar delen.

Marja ik ben je nu al dankbaar want jij het van die fijne schouders voor het geval is een schouder nodig heb.
Je gaat van ons horen!