Ton neemt afscheid van zijn nieuw verworven vrouw

Maandag 22 februari 2016
22 februari 2016
Maandag 22 februari 2016
We ontbijten bij de familie en geven Ton de kans om afscheid te nemen van zijn vrouw. Het is een emotioneel moment en we worden allemaal vaarwel gezegd met dikke kussen, een hand van Fatima en ik krijg nog een berber-shawl om mijn hoofd gebonden. Wat een warme familie , echt een geweldig gevoel! We gaan rijden naar Marrakesh en willen een tussenstop maken in Aït-Ben-Haddou. We hebben een prachtige rit door de bergen en het landschap blijft weer wisselen. We picknicken aan de kant van de weg en maken zelf verse koffie. Iedereen heeft wel wat bij zich en zo hebben we een heerlijke lunch. Omdat ik al een hele poos naar het toilet moet besluit ik achter een struik plaats te nemen, maar het is een ongelofelijke prikstruik en ik zit direct aan alle kanten vast geprikt. Wat een toestand, ik verlaat uiteindelijk bloedend de struik met allerlei prikkers in mijn vingers handen en benen. Maar er is al gauw een pleister gevonden en het leed is al weer geleden. We rijden weer verder en besluiten niet te stoppen in Aït-Ben-Haddou, we moeten nog een eind rijden en dan komen we erg laat in Marrakesh aan. Die beslissing blijkt juist, het weer is aan het veranderen en van zon gaan we naar regen en lichte hagel. Terwijl de weg zich omhoog slingert ligt er steeds meer sneeuw en moeten we steeds langzamer rijden. We komen alsnog laat aan op de camping in Marrakesh. De weg er naar toe slingert door een gebied waarvan je denkt waar kom ik nou toch terecht, maar dan komt de verrassing een tropisch paradijsje. Mooi zwembad een restaurant, veel kampeerplaatsen en je kunt er tenten huren. De tuin is prachtig begroeid en overal staan zitjes en lekkere stoelen waar je op kunt zitten. Samen met Jan huren we een bedoeïenentent en die ziet er prachtig uit. Er staan wel buitenmuren maar het dak is van tentdoek en van binnen bekleed met de groen/rode kleuren die in zo’n tent horen. We gaan uit eten in het restaurant van de camping en we zijn met een groep bij elkaar. Aad en Maria, Ton en Ton, Threes, Jan en ik. We zitten gezellig en wisselen ervaringen uit. Laat naar bed maar wel een hele gezellige avond.