Home
Rotary Challenge NL
Projects
Rotary Challenge UK
Actueel
Volg ons!
Reisverslagen
Video's
Sponsoren
Contact
Mijn profiel

Nieuws

Afbeelding van BELGIUM
BELGIUM

11 januari 2021
Afbeelding van France
France

8 januari 2021
Afbeelding van SPAIN
SPAIN

7 januari 2021
 
 
 

Zondag 5 oktober 2014, 2e dag

 
6 oktober 2014
Ik wordt wakker van de wekker, o wat het nog vroeg! Dat valt natuurlijk wel mee want ik heb de wekker op 8 uur gezet omdat we gisteren wat tijdwinst hebben gemaakt. We vonden dat we dat met slaap wel in mochten halen. Als ik uit de douche kom liggen de heren broederlijk naast elkaar in bed, allebei druk bezig met hun telefoon. We gaan ontbijten en dat valt helemaal niet tegen, croissants, pain au chocolat, stokbrood, toast etc.etc. Ik vraag bij de receptie om gekookt water zodat we onderweg koffie kunnen drinken, de alleraardigste juffrouw geeft mij twee kannen warm water uit de kraan en dat wordt dus weinig koffie vandaag. Na een goed ontbijt pakken we de boel en gaan we rijden Spain here we come. We horen ineens plat Brabants door de 27 mc bak en ja hoor we passeren team Swaroo (Harm en Safira) en team Wie het niet meer trekt moet duwen (Mark en Phil) Robert s hiet een paar mooie plaatjes vanuit de auto van deze twee teams en we rijden weer verder.

Het is erg rustig op de weg en we kunnen dus lekker doorkachelen, na anderhalf uur stoppen we om toch maar een bakkie te kopen en die smaakt overheerlijk. Even daarna passeren we de Spaanse grens, e viva la Spanja we komen al iets dichter bij ons einddoel. Van behoorlijk plat zijn we ineens in de bergen beland en genieten we van het mooie uitzicht.  Groene heuvels en in de verte uitzicht op zee, we rijden nu in Noord Spanje nog een klein stukje langs de kustlijn alvorens we straks naar het zuiden gaan zakken. Eindelijk zien we dan druiven, we hebben ze gemist in Frankrijk, maar Spanje maakt het nu goed. We rijden de snelweg af zodat Robert de druiven kan fotograferen, mooie paarse trossen, jammer dat het nog niet in de fles zit. Tijd voor de lunch, een overheerlijk stuk knapperig stokbrood met iberico ham, tomatensaus en olijfolie. We zijn zeer tevreden want straks zullen er echt dagen tussen zitten dat we dit soort lekkernijen niet als lunch hebben. We rijden zonder problemen rond Madrid, het is wel druk op de weg maar verder is het goed te doen. Zo’n 100 kilometer na Madrid is onze overnachtingsplaats en als we de parkeerplaats oprijden worden we luid verwelkomt. Opa’s on tour (Tiny en Mary) Warme gloed (Patrick, Leo en Leo) en RinkeZorg ( Rinke en Piet) zitten op het parkeerterreinterras. Een groot stuk asfalt voor het hotel vol met vrachtwagens,andere auto’s en langsrazend snelwegverkeer. Blijkbaar mocht dat de pret niet drukken want de stemming zit er al goed in en de tafel staat vol met hele grote lege bierpullen. We schuiven aan en wisselen verhalen uit. Dit zijn de leuke momenten en de verbroedering slaat al snel toe. Wij hebben nog een maaltijd overheerlijke door Wouter bereide nasi op het menu staan en gaan naar onze mobiele keuken om dit op te warmen. Het is zoveel dat team T&T (Ton en Threes) met ons mee-eten en het wordt een staande receptie want de stoelen laten we nog even op het dak zitten. We eten er niet minder om, heerlijk Wouter ook de pinda’s en de sambal en atjar. Ondertussen komen er meerdere teams binnen druppelen maar we begrijpen dat team Swaroo

(Harm en Safira) met fikse pech staan en niet verder kunnen, zij zijn naar een garage gesleept en horen morgen wat er moet gebeuren. Laten we hopen dat ze ons nog na kunnen komen! Na nog een laatste wijn gaan we naar onze hotelkamer, een zeer gedateerde kamer met twee te korte eenpersoons bedden met een prachtig bordeaux rode sprei en ik mag op het nog kortere opklapbedje. Het hangt een “prachtige” kroonluchter aan het plafond  waar drie lampen in kunnen. In de ene zit een bollamp, in de andere een peer en in de derde niets. De tegels in de badkamer zijn prachtig bruin beige met lila roosjes,de lamp naast de spiegel hangt op half zeven. Maar goed het ziet er schoon uit.

Al snel zijn we in dromenland.