Ziekenhuis Cheikh Zayed in Nouakchott, Mauritanië

18 mei 2017
Op onze reis naar Gambia rijden we door Mauritanië. Aan het eind van dag 17 komen we aan in Nouakchott, de hoofdstad van Mauritanië. De stad heeft ongeveer een miljoen inwoners. (Heel Mauritanië ruim 3 miljoen.)
In 2015 heeft organisator Tineke contact gezocht met de RotaryClub aldaar. Een van de leden vroeg toen aandacht en hulp voor het ziekenhuis.

Ziekenhuis Cheikh Zayed
 is een openbaar ziekenhuis, dat ligt in één van de dichtbevolkte buitenwijken van Nouakchott.
Het ziekenhuis heeft een afdeling Gynaecologie en Obstetrie met 2 operatiekamers en 35 bedden. Er werken 3 gynaecologen en 20 vroedvrouwen. Zij ontvangen gemiddeld 50 vrouwen per dag voor consulten. Dagelijks zijn er ongeveer 15 opnames. Men beschikt slechts over 4 couveuses en 2 verwarmde tafels.

Op de afdeling Gynaecologie en Obstetrie zou men heel graag willen beschikken over een echoapparaat.(Zie ook bij GEWENSTE HULPGOEDEREN)