Zaterdag 4 oktober, 1e dag

5 oktober 2014
4 Oktober 2014

Ik ben al vroeg wakker en de lijst gaat nogmaals door mijn hoofd. Heb ik mijn papieren allemaal bij me, ben ik niets vergeten, is mijn geld in orde en ga zo maar door.

Ik besluit op te staan en te genieten van mijn laatste ochtendkrant, maar dat valt tegen, niks krant! Dan nogmaals een laatste controle en voor zover ik kan overzien is alles in orde.

Ik maak de kannen water voor de koffie klaar en mijn brood klaar, Wouter heeft gisteren voor ons gekookt en we hoeven ons de eerste twee dagen niet druk te maken, we hebben twee heerlijke maaltijden mee.

Ik luister nog even naar het gesnurk van Dirk en Catoo, ik zal ze missen ook het snurken.

Om 8.00 uur hebben we afgesproken bij Wim-Arie en laden we de laatste spullen in. Ondertussen verzamelen de mensen die uit willen zwaaien zich voor de deur en omdat het zulk lekker weer is drinken we met zijn allen buiten bij Fleur de koffie.

Op naar Antwerpen waar we als eerst arriveren, we staan dus vooraan. Langzamerhand hobbelt het ene na het andere team binnen en de rijen met deelnemers begint vorm te krijgen. Aan beide zijden van de Waalse Kaai staan de voertuigen opgesteld en er is behoorlijk belangstelling van vrienden familie en kennissen. Cor staat op de trap met megafoon om alle teams het roadboek uit te delen en succes te wensen. En dan is het zover de toeter klinkt en we moeten onze auto’s in, we vertrekken. Wat geweldig al die zwaaiende mensen aan de kant, de zwaantjes (motorpolitie) voor ons uit en zo worden we de stad uitgeleid. We hebben TomTom nog niet ingesteld en nemen daardoor de verkeerde afslag, we hebben een hele club achter ons aanhangen en moeten dus even keren om weer op de goede weg terecht te komen. Nu kilometers maken. We hebben Sotogrande ingetoetst,2193 kilometer te gaan.

Op een file bij Parijs na gaat het voorspoedig, we wisselen na ongeveer een uur van chauffeur en van voor naar achter, relaxed. Om 18.00 uur besluiten we een mooie plek op te zoeken om te eten, het is tenslotte nog licht. We zitten tussen de bomen aan een picknicktafel en warmen de raasdonders op die Wouter voor ons heeft klaargemaakt. Heerlijk met piccalily er bij we laten het ons heerlijk smaken en hebben geluk met het zachte weer, wat is het nog lekker buiten. Ik zit nu heerlijk achter in de auto, mijn beurten zitten er op voor vandaag. Robbert en Wim-Arie rijden allebei nog een stuk en dan zijn we wel voorbij Limoges en kunnen we op zoel naar een hotel. Het begint al aardig te schemeren terwijl we langs Vierzon rijden, nog even en het is donker. We worden moe en gaan uitkijken naar een hotel, nou alsof we in niemandsland rijden. Donkere wegen en stortregen, geen hotel te bekennen. We gaan de weg af zoeken in een piepklein dorpje, hotel vol! Dan meer weer de weg op en uiteindelijk vinden we vlakbij Bordeaux een hotel waar Wim-Arie in eerste instantie niet heen wil maar we zijn dik tevreden. Hebben een kamer met douche toilet en wifi!

Eerste reisdag je gaat nu het internet op.