Home
Rotary Challenge NL
Projects
Rotary Challenge UK
Actueel
Volg ons!
Reisverslagen
Video's
Sponsoren
Contact
Mijn profiel

Nieuws

Afbeelding van BELGIUM
BELGIUM

11 januari 2021
Afbeelding van France
France

8 januari 2021
Afbeelding van SPAIN
SPAIN

7 januari 2021
 
 
 

zaterdag 11 oktober

 
15 oktober 2014
Zaterdag 11 oktober 2014, 8e dag

 

Het wordt saai maar de wekker gaat al weer vroeg om 8.00 uur moeten we vertrekken, dan moet de auto ingepakt zijn en we moeten hebben ontbeten. De wekker gaat en we willen opstaan, maar er is geen stroom dus moeten we even improviseren.

Douchen met onze opwindlamp, het gaat nog goed ook. Als we bijna klaar zijn komt de stroom weer op gang, toch wel handig. De auto wordt weer ingepakt en we gaan ontbijten, we zijn gewaarschuwd drink geen sinaasappelsap want dat is aangelengd met gewoon water en daar ga je van aan de……..

Niemand neemt wat alleen een groep Fransen, die zijn niet gewaarschuwd en zij nemen het er lekker van. Wij hebben bij voorbaat al leedvermaak.

Iets over achten zit iedereen in de auto en gaan we weer. Een rotsachtig pad waar we allemaal overheen hobbelen, het schijnt dat er nog een grote kapot gereden band van Jan de Rooij ligt, wij hebben het gemist. We hobbelen voort en ook vandaag zie je het landschap veranderen. We rijden ook vandaag weer op een voormalig meer, prachtig om te zien. Het is heel weids en omringd door bergen. We kunnen een stuk naast elkaar rijden en maken foto’s van de anderen en zetten wat op de film. Het gaat voorspoedig en we genieten van de natuur. Ineens wordt er bij een team een lekke band geconstateerd, dus we stoppen en maken van de gelegenheid gebruik om iedereen van een soepje te voorzien. De band + velg wordt aan de kant gelegd en voor we klaar zijn wordt hij al meegenomen door een Man op een brommer. Bovenop zijn tank heeft hij een prachtig tapijtje liggen, ik ritsel een sigaret voor hem en mag een foto van hem maken.

We gaan weer verder en als er ergens een dorpje in de buurt is dan rennen de kinderen naar de weg en daar staan ze of te zwaaien, of ze proberen iets te verkopen maar regelmatig staan ze alleen maar met hun handen op omdat ze iets willen krijgen.

Het is af en toe niet te geloven waar die kinderen vandaan komen, alsof ze uit de grond komen zetten. Omdat het zo voorspoedig gaat zijn we al vrij vroeg in Zagora op een mooie camping midden in de palmerai. We zetten direct de tentjes op en de tafels met onze echte Flower Power stoelen. Ik duik even mijn tentje in en wordt een uur later wakker, daar knapt een mens van op. We gaan even de stad in waar Wim Arie echte Marokkaanse  muilen koopt, knalgeel is niet lelijk. We lopen voor de muilen een winkeltje in waar ik in mei thee heb gedronken, leuk. Als we naar buiten komen zien we bijna geen hand voor de ogen meer, het waait als een gek en we zien een soort geelbruine mist, een zandstorm dus. Daarbij begint het als een gek te regenen, een bijzonder gezicht. We rennen terug naar de auto en rijden weer naar de camping, hoe staat het met onze tentjes? Het valt mee en alles staat er nog, wij blij. We gaan naar de receptie waar wifi is, maar de verbinding is niet sterk genoeg om het verslag op de site te zetten, balen dat is al de zoveelste dag dat we niets van ons kunnen laten horen.

Ik ben bezig met het verslag terwijl Robbert het eten klaar maakt, er staat vandaag paella op het menu en het smaakt ons goed. Ook de poes die even komt buurten blijkt paella erg lekker te vinden. Met onze prachtige opvouw afwasbak  gaan we naar het toiletgebouw om de afwas te doen. Dat gebouw ziet er overigens erg goed uit. Ik heb een voorkeur voor het 1e toilet want daar staat een zelfgemaakt poppetje in de hoek en dat maakt het wel gezellig. We zitten nu onder de palmbomen, genieten van de heerlijk temperatuur en ik maak mijn verslag af.

Maar het gaat weer regenen, we zijn stoer en blijven zitten en dat werkt het stopt weer. De tentjes zijn piepklein en ik krijg de slappe lach  als ik bedenk hoe WA + RO samen in dat tentje moeten slapen, soms toch handig als je in de minderheid bent.

Als ik in mijn tent lig zie ik de palmbladen boven me zweven, mooi en met dit laatste beeld val ik in slaap.