Home
Rotary Challenge NL
Projects
Rotary Challenge UK
Actueel
Volg ons!
Reisverslagen
Video's
Sponsoren
Contact
Mijn profiel

Nieuws

Afbeelding van Stichting Eventt (waar de Rotary Challenge onder valt) heeft nu een ANBI status
Stichting Eventt (waar de Rotary Challenge onder valt) heeft nu een ANBI status

13 februari 2021
Afbeelding van TEAM 13,
TEAM 13,

8 februari 2021
Afbeelding van TEAM 12,
TEAM 12,

8 februari 2021
 
 
 

woensdag 8 oktober

 
15 oktober 2014
De wekker gaat vroeg en ik hoor de mannen al rommelen dus ik spring ook weer fris en fruitig naast mijn bed. Ik besluit mezelf vandaag in mijn Marokkaanse robe te steken en dat kan Wim-Arie wel waarderen, heb je je pyjama nog aan vraagt hij als ik buiten kom. Met Robert is het al idem dito, die zegt ga jij maar douchen dan ruimen wij wel op! Ik was al gedoucht ja en het is geen pyama! We kunnen genieten van een heerlijke warme douche en in de keuken wordt er gewerkt. Wim-Arie is een ontbijt aan het maken, gebakken eieren met droge ham en ons laatste lekkere bruinbrood van deze reis. We zijn nog niet klaar en worden al gebeld door de receptie, de mecanicien is er al, veel vroeger dan afgesproken, maar hij is er! We pakken gauw de auto en ik loop alvast  naar de receptie waar hij op ons zit te wachten. Ik wordt herkend door de jongeman die in mei iedere dag de broodbestelling op kwam nemen en bezorgen, leuk om elkaar weer even te zien. Hij is zeer complimenteus omdat ik mijn Marokkaanse robe heb aangetrokken en dat wordt zeer op prijs gesteld,ik krijg niet alleen van hem complimenten maar ook van de jongen achter de receptie. De mannen komen er aan en als ze uitstappen kom ik niet meer bij van het lachen, ze lopen ook allebei in een Marokkaanse jurk, die blijken ze van Cor te hebben gekregen, het staat echt geweldig!

Ik mag bij de mecanicien in de auto en dij rijdt niet maar scheurt naar zijn garage, ik hou goed in de gaten of de mannen nog achter ons rijden maar dat gaat allemaal goed. We hebben echt veel geluk dat de gids dit voor ons geregeld heeft, want alles is vandaag dicht vanwege het offerfeest. Hij doet de garage speciaal voor ons open  en gaat aan de slag. We leggen uit wat de bedoeling is en zonder problemen maken ze precies dat wat we willen. Ondertussen delen wij een paar dozen anders in en drinken we koffie onder de olijvenboom die voor de garage staat. Rond een uur of tien is het dan zover, we hebben een geweldige steun onder de keuken zitten die we niet meer kwijt kunnen

raken. (denken we) We moeten nog wel wat schroeven goed vastzetten en stoppen bij een benzinestation waar de heren dat klussie fiksen, een beter gevoel dan gisteren. Naast ons staat een auto waar verschillende dames uit komen en zij bewonderen mijn outfit en vinden dat ik er geweldig uit zie. Mijn bril en slippers in combinatie met mijn blauwe robe.

Dan kunnen we echt op weg, vandaag moeten we zo’n 400 kilometer rijden naar Erfout.

Onderweg staan overal stalletjes langs de weg,er worden vooral veel appelen en appelen en granaatappelen  en granaatappelen verkocht. Soms wel vijf kraampjes achter elkaar met dezelfde spullen. We komen ook af en toe een kraam mt stenen tegen en Robert heeft er wel interesse in. We stopen bij een kraam waar niemand staat en verwachten dat er wel iemand naar ons toe zal komen rennen, maar niets. Als we willen kunnen we gewoon de hele boel meenemen. We rijden dus maar door en besluiten bij de volgende mineralenkraam te stoppen. Daar komt wel iemand snel uit huis hollen en voor ik het weet lig in al half bij een oudere Marokkaan in zijn armen vanwege mijn robe. Of we in zijn winkel komen kijken (dat gaat geld kosten) maar wij zijn de beroerdste niet en gaan met hem mee. We worden in huis uitgenodigd waar meerdere familieleden aan het eten zijn  en wij krijgen ook thee en iets wat er uit ziet als vlees op een stokje. Er is ook een kleine baby aanwezig en Robert haalt wat knuffels en een opblaasbal uit de auto. Ik wordt daarop in een oude Marokkaanse jurk gestoken en krijg een hoofddoek op mijn hoofd. Cadeau voor mij, gut wat ben ik daar blij mee en ik zie er niet uit dat kan ik jullie wel vertellen. Natuurlijk kopen we alle drie wat en ze maken een meeeeeeeeeeer dan goede omzet. We rijden weer verder en komen in Ifrane, een prachtig dorp met grote huizen, dure auto’s en hippe jongelui. Loop ik daar met mijn hoofddoek op, ik heb het gevoel dat ik zwaar voor schut loop dus het spul gaat uit, ik zit toch in de auto.

We rijden langzamerhand de hoge atlas in en de natuur wisselt continue. Van ruwe bergen naar veel bomen en stukken groen waar zelfs water te vinden is. Iedere keer als je denkt nu heb ik het wel gezien dan rijd je al weer door een heel ander stuk natuur.

Iedere berg heeft weer een andere structuur, het is soms net alsof ze bewerkt zijn. Van bergen gaan we weer naar stukken vlak land en van rotsen naar een soort zandsteen. We zijn al een poosje aan het rijden als ik opeens hotel/camping Yurrassic tegen kom, ontvangen. Ik vraag de mannen of ik even een minuutje dag mag zeggen en dat vinden ze geen probleem. Ze vinden het zo ontzettend leuk dat ik even langs kom dus we worden uitgenodigd voor de thee, daar kun je toch geen nee op zeggen! Daar zitten we dan aan de thee met diverse lekkere koekjes en nootjes. Omdat de mannen een shawl willen voor in de woestijn en ik weet dat de eigenaar van alles verkoopt vraag ik of hij ze heeft. Natuurlijk heeft hij die in huis en de mannen kopen een shawl, Wim-Arie een rode en Robert een blauwe. Ik krijg les in het omdoen van de doeken dat gaat dus helemaal goed komen. We vertrekken na wat flinke omhelzingen en met de shawls op de hoofden van de heren, ze zien er schattig uit! We moeten nog een flink eindje rijden en het begint al wat te schemeren, dat maakt het heel erg bijzonder. We rijden langs een palmerai

(palmbomenplantage) waar hele oude huizen van aarde tussen staan en op de achtergrond klinkt de oproep voor de moskee. Dit is zo’n beeld wat je jaren later nog terug kunt halen, ik geniet! Het is al donker als we het laatste stuk rijden, we doen het rustig aan. We komen aan op camping Carla en wat ziet die camping er geweldig uit, er is zoveel aandacht besteed aan de decoratie, echt top. We hebben een kamer met voorkamer en voorkamer. Alles is bekleed met kleden op de muur en ook op de grond liggen diverse gekleurde tapijten, daarom ziet het er heel kleurrijk uit. Ook de douche is simpel maar mooi, het is goed zoals het er uit ziet. Niet snel daarna gaan we aan tafel en eten een heerlijke Tajine.  We gaan nog even op het terras zitten en daarna naar bed.