Home
Rotary Challenge NL
Projects
Rotary Challenge UK
Actueel
Volg ons!
Reisverslagen
Video's
Sponsoren
Contact
Mijn profiel

Nieuws

Afbeelding van BELGIUM
BELGIUM

11 januari 2021
Afbeelding van France
France

8 januari 2021
Afbeelding van SPAIN
SPAIN

7 januari 2021
 
 
 

Vrijdag 17 oktober

 
20 oktober 2014
Volgens de gids moeten we om zeven uur rijden en wij vinden het allemaal wat vroeg. Uiteindelijk wordt het toch late en dat is maar goed ook want het is nog donker als we opstaan. Alles zit onder het zand of de zandvlooien, tja je doet er niet aan. Na het ontbijt met een ei dankzij Wim-Arie pakken we de boel weer in en vervolgen we onze tocht. Het is vandaag weer vooral veel graven, scheppen en duwen. Threes en Ton komen er nauwelijks doorheen, de gids die het stuur over neemt lukt het aardig maar dat gaat wel ten koste van de auto. Ze balen er verschrikkelijk van.  Ze zijn op het advies van Cor afgegaan dat het ook voor een personenauto makkelijk te doen was, maar zo makkelijk is dat allemaal niet. We graven duwen en trekken wel met vereende krachten en als we team rescue niet hadden gehad dan was de situatie heel anders geweest, wat hebben we veel aan die lieve mannen te danken. Ze staan altijd voor je klaar en helpen iedereen. Chapeaux voor dit team.

Het gaat de hele dag door rijden, vastzitten, graven, duwen en weer een stukje rijden etc. Wat zijn we blij als we eindelijk de kust bereiken, maar dan moet het ergste nog komen. We moeten door het mulle zand om op het strand te komen maar daar komen team T&T helemaal niet doorheen. We graven leggen matten voor de wielen, trekken en duwen en schieten iedere keer een krappe meter op. Ook de opa’s zitten regelmatig vast alleen iets minder dan Ton en Threes. We besluiten kampement op te zetten, morgen is er weer een nieuwe dag. Er wordt gezwommen, nou ja zwemmen kun je het nauwelijks noemen want de stroming is zo sterk, dat je onmiddellijk omver wordt gesleurd en het zand overal kan weghalen. In ieder geval frist het lekker op en is het een goede vervanger van de douche.

Onze auto staat naast die van Cor en hij zet zijn luifeltje uit en trakteert op rode wijn. We zitten lekker vlak aan zee en genieten van het moment. We eten mie met stoofvlees en laten het ons lekker smaken. Robert slaapt in de auto en Wim Arie en ik hebben geen zin meer om de  tentjes op te zetten, wij slapen onder de luifel van Cor op ons luchtbed in de open lucht. Ik wordt regelmatig wakker maar dat geeft helemaal niets, als ik naar boven lig te staren zie ik zo’n geweldige sterrenhemel daar wil ik wel een aantal keren voor wakker liggen. Verder is het geruis van de zee ook mooi, ik lig top.