Home
Rotary Challenge NL
Projects
Rotary Challenge UK
Actueel
Volg ons!
Reisverslagen
Video's
Sponsoren
Contact
Mijn profiel

Nieuws

Afbeelding van BELGIUM
BELGIUM

11 januari 2021
Afbeelding van France
France

8 januari 2021
Afbeelding van SPAIN
SPAIN

7 januari 2021
 
 
 

Vrijdag 10 oktober

 
15 oktober 2014
O wat gaat de wekker vroeg, ik heb slecht geslapen want ik werd wakker toen de mannen binnenkwamen en die vergaten het licht uit te doen en er werd onmiddellijk gesnurkt! Half zes, wie had dit ook al weer bedacht? We gaan op de dromedaris door de zandduinen naar de zonsopgang kijken. We staan stipt om 6 uur klaar alleen de kamelendrijvers nog niet. Maar goed met een half uurtje vertraging stappen we dan op de dromedarissen. Even schrikken als dat beest omhoog gaat, je gaat naar voor, naar achter en dan is het ineens heel hoog. In het begin is het krampachtig vasthouden aan het stangetje, maar alles went en al gauw is het een handje los en soms twee handen los. In het donker lopen we dan de scherpe lijnen van de zandduinen, het is stil op het geluid van de bewegende kamelen na. Als we er bijna zijn is het al wat lichter aan het worden en wat zien we zandbergen vol met mensen die ook naar de zonsopgang komen kijken, gelukkig zitten wij op een andere heuvel. Daar moeten we eerst nog wel voor omhoog klauteren, ik geloof dat ik toch eens wat aan mijn conditie moet gaan doen!

We hebben een prachtig uitzicht maar het is bewolkt! We zien dus geen spectaculaire zonsopgang maar een paar flauwe lichtstraaltjes en that’s it. Het mag de pret niet drukken, het is zo al leuk. We stappen weer op onze lieve beesten en beginnen aan de terugweg. Als we terug zijn in het hotel staat er een geweldig ontbijt voor ons klaar, we gaan er buiten van genieten zodat we de teams kunnen zien die de zandduinen in gaan.

We genieten wel van het ontbijt maar krijgen er gratis ladingen vliegen bij die het vooral leuk vinden om op je neus te gaan zitten. Drie teams gaan de duinen is en zoals Cor al had voorspeld, ze zitten onmiddellijk vast. Prachtig en spectaculair om te zien maar hier zitten is ook niet verkeerd. Er moet met de regelmaat van de klok gestopt worden en dat is mooi om te zien vanaf een terrasstoel. Daarna dus een paar uur vrije ruimte die ik gebruik om aan het verslag te werken en de heren gaan alvast naar het zwembad. Ik volg ze een poos later en geniet van een ontzettend koud bad, maar als je er eenmaal door bent dan valt het mee. Na een uurtje zwembad pakken we de spullen om de auto weer in te laden en volgt er nog een overheerlijke lunch. Daarna is het vertrekken, vandaag 114 km off-road piste. Het ziet er vandaag weer heel anders uit dan gisteren, we verlaten de zandduinen en komen in een vlakker stuk woestijn terecht. Rotsen en ook een rotsachtige boden en daar tussen door stukken stuifzand. Het is bewolkt en we komen op een gegeven moment in een zandstorm terecht. We zien bijna niets meer behalve goudgele zandkorrels om ons heen, vergelijk maar met een gele dikke mist en het is pittig om te rijden. De gids heeft de vaart er in en is bijna niet bij te houden, de kwestie is dan welke kant pak ik en komt dat weer uit bij de auto’s die ik in de verte zie rijden. Dat is af en toe een gok maar het komt steeds goed.  Op een gegeven moment rijden we over een drooggevallen meer, het lijkt wel een zand meer, we stuiven er overheen. Niet dat het altijd zo snel gaat, als we wasbord rijden dan moeten we echt uitkijken want soms komen we diepe kuilen tegen en dat vindt Fleur minder leuk.

Aan het einde van de dag komen we aan bij ons onderkomen, het ziet er prachtig uit als we naar binnen rijden zien we alleen maar torentjes weer van leem in de kleuren van de aarde. We hebben een driepersoons kamer, bloedheet geen ventilator en we kunnen niet echt luchten, het bed van Robert en Wim-Arie is keihard als ik op de mijne ga zitten dan zak ik bijna tot op de grond. We gaan met zijn allen dineren op een middenplaats van de camping en eten weer Tajine, heerlijk! Daarna naar bed, we zijn moe en duiken al om 9:30 uur naar bed.