Projects

MecSac

Tips voor Senegal

Auto
U kunt met uw rijbewijs dat geldig is gewoon in Senegal auto rijden. Eigenlijk is een internationaal rijbewijs verplicht, maar hier wordt niet zo heel nauw op gelet. U moet er wel voor zorgen dat u voldoende verzekerd bent, mocht u wat overkomen. De verkeersregels in Senegal zijn voor het grootste gedeelte gelijk aan de verkeersregels die in Frankrijk gelden. Het rijgedrag is echter vaak nog chaotischer. Men rijdt tegen het verkeer in, geeft de verkeerde richting aan, stopt te pas en te onpas etcetera. Het is dan ook een goede tip om goed op te letten in het verkeer in Senegal.

Verkeersveiligheid
Het verkeer is onveilig. Dit komt door de slechte staat van de auto’s en taxi’s. Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Senegal op de website van de ANWB.

Homoseksualiteit is strafbaar
Homoseksualiteit is strafbaar in Senegal. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Pinnen met uw bankpas
In Senegal kunt u in Dakar, Thies en Saint Louis geld pinnen met uw Nederlandse bankpas. Het komt echter regelmatig voor dat geldautomaten leeg zijn of een storing hebben.

Respect
Senegalezen zijn vrij gemakkelijk in de omgang, maar houdt er rekening mee dat niet altijd alles vanzelfsprekend is. Heb ontzag voor de politie bijvoorbeeld en wees over het algemeen een beetje hoffelijk. Mannen moeten er rekening mee houden dat ze moslimvrouwen met respect moeten behandelen en niet zomaar een kus kunnen geven.