Team FlowerPower 2014

27 januari 2015
Wim-Arie Hamer:
Mijn naam is Wim-Arie Hamer en ik ben mede-eigenaar van Florensis, die als subsponsor een groot aandeel heeft in het volbrengen van deze avontuurlijke tocht.

Zelf ben ik altijd al begaan met de medemensen die het minder hebben in Nederland of daarbuiten en zo heb ik al aan veel projecten meegedaan die in het teken staan van het helpen van die medemens, zoals het inzetten voor de Diaconie binnen de kerk, de ZWO met diverse projecten in Mexico en Afrika, het actief inzetten voor rommel- of kerstmarkten voor een uitgezonden gezin naar Papua New Guinea, met de Lions service club non-food pakketten verzamelen en een BBQ organiseren voor de cliënten van de Voedselbank in Zwijndrecht en H.I. Ambacht. En via onze Florensis vestigingen in Kenia en Ethiopië nauw betrokken bij hulp aan diverse scholen, ziekenhuizen en het welfare programma voor ons lokale personeel.

Als je dan in het schitterende Afrika bent en ziet hoe je iemand met iets kleins gelukkig kan maken ben je besmet met het Afrika virus en wil je je steeds meer inzetten, deze Challenge is een manier om zowel zelf een avontuur te beleven en je gelijktijdig in te zetten voor de medemens.

Jarenlang heb ik de Parijs-Dakar rally gevolgd en altijd met veel jaloerse blikken naar de deelnemers gekeken en nadat ik in 2013 Tineke had gevolgd op haar eerste Challenge en haar naar haar bevindingen vroeg, zei ze, ik zou zo weer gaan en zonder na te denken was mijn reactie, dan ga ik mee. Bij thuiskomst heb ik het aan Iekje verteld en was er eigenlijk geen discussie meer nodig, voor mij stond de reis vast en heb ik ons team de dag erna ingeschreven voor de Challenge.

Tineke Ruyter
Mijn naam is Tineke en ik ben één van de bestuurders van Fleurtje.
Ik heb in mijn leven al veel gereisd, waaronder een wereldreis van twee jaar. Tijdens die reis hebben we ook een half jaar door Afrika getrokken. Verder heb ik jaren op de Antillen gewoond en gewerkt.
Vorig jaar heb ik met het team LOC@ uit Zwijndrecht de Challenge gereden.
Tja, en toen raakte ik besmet met het Gambia virus.
Ik ben in januari van dit jaar teruggegaan om te kijken af alles ging zoals bedoeld en heb toen een week lang alleen maar van alles geregeld en met succes!
Daarna ben ik voorzitter geworden van stichting Scholenplan Gambia.
Stichting Scholenplan Gambia bouwt scholen en ondersteunt leerlingen en schoolbesturen in Gambia.
De stichting zet zich ook in voor studenten die na de middelbare school een vervolgopleiding doen.
Pas dus op als je naar Gambia gaat, maar ik heb er geen spijt van.Het is nu dus voor de vierde keer dat ik The Gambia ga bezoeken.Deze tocht past als een naadloos vest bij mij.
Iets doen voor anderen die het veel minder hebben dan ik is voor mij geen punt van discussie, want ik heb stom geluk gehad dat mijn wieg in Nederland heeft gestaan. Tevens ben ik avontuurlijk ingesteld en in deze tocht kunnen beide gecombineerd worden.
Ik heb veel spullen verzameld, voor de Kungujang Nursery School, Sulayman, the Hart House en het ziekenhuisje.
De auto zit bomvol en mijn tasje wordt zodoende wel erg klein. Maar ik weet waar ik het voor doe!
Ik zal tijdens de reis verlag uitbrengen op deze site, dus wil je ons volgen, dat kan!

Robert van Kints
Mijn naam is Robert, net 49 jaar en manager finance bij Florensis. Op een dag liep ik de kamer van Wim-Arie binnen die het route boek van de tocht vorig jaar zat te lezen. Wij hebben een paar keer samen in het Florensis Roparun team en begeleidingsbus bestuurd. Ik vroeg welk deel van de Roparun dat was. Het bleek een iets langer tochtje te zijn. Tot mijn verrassing vroeg hij of ik zin had om mee te gaan. Na een aantal jaren onze Afrikaanse bedrijven te hebben bezocht heb ik een warm gevoel voor het continent te krijgen. Mijn gevoel zei direct ja, maar ik heb ook een vrouw en twee kinderen. Die laat je niet zo maar achter. Na enig beraad heb ik de kans gekregen aan deze bijzondere tocht deel te nemen. Met dank aan Wim-Arie voor het vertrouwen en de uitnodiging.

In mijn vrije tijd probeer ik ook in Nederland iets te doen voor de maatschappij. Ik ben al geruime tijd actief in het bestuur van de rommelmarkt van de Felicitaskerk in Spijkenisse. Het is dankbaar om afgedankte spullen een tweede kans te geven. Daarnaast ben ik één van de trainers/begeleiders van Spijkenisse B5, een vriendenteam dat aan een flitsende seizoens start is begonnen.
Ik hoop dat we met dit geweldige avontuur kennis te maken met een nieuw en voor mij onbekend stuk Afrika en dat we een goede bijdrage kunnen leveren aan de door ons geselecteerde projecten.