TEAM 9, PRADO

MIRANDA & ANNEGHIEN
18 oktober 2018
MIRANDA & ANNEGHIEN
Even voorstellen team 9 heet ‘Team Prado’.

Mijn naam is Myranda Bruin, 55 jr., kom uit Rotterdam, ben horecaondernemer en dus een collega van Wouter, de echtgenoot van Tineke. Vorig jaar had ik al eens een voorlichtingsbijeenkomst van de Rotary Challenge 2017 bijgewoond, maar toen bleek het nog te vroeg om ook echt mee te gaan. Na de eerste voorlichtingsbijeenkomst in Oktober 2018 over de komende trip in September 2019 heb ik mij meteen ingeschreven en na maanden zoeken ben ik inmiddels de trotse eigenaar van een fantastische auto om deze reis mee te gaan maken, een Toyota Landcruiser Prado. Dat is de lichtere versie van de 100 en dus een mooie meidenauto, zal deze reis gaan maken met een vriendin uit Groningen, Anneghien Kompier, die zichzelf hieronder zal voorstellen.

Ik verheug mij zeer op de reis en zal mijn uiterste best doen om onze wagen te vullen met hulpgoederen, liefst voor daar waar de nood het hoogst is. Ben er na uren googlen wel achter dat die nood in Senegal en Mauritanië zo mogelijk nog hoger is dan in Gambia. Mijn voorkeur zou het dan ook hebben om als project de simpele medische post in Mauritanië, bij de bedoeïenentent-overnachting, te voorzien van wat basis hulpmiddelen die zij nodig hebben. Wij hebben inmiddels ook sponsoring voor 40 WakaWaka lampen en een generator om daar achter te laten.

In principe rijden we voor 1 van de Gambiaanse partners die Tineke met haar ervaring en stichting scholenplan heeft aangebracht….in dit geval is dat het brandwondencentrumpje Aloë Vera verderop in Gambia, voor hen proberen we 40 stoofjes mee te nemen, juist om brandwonden te voorkomen. Er is mailcontact met hen en zij zouden ons nog laten weten wat ze nog meer nodig hebben ergo……onze, toch behoorlijke laadruimte, lijkt nu al te klein te worden…..of heeft er nog iemand laadruimte over???

De Prado zal niet worden aangeboden via de veiling, sorry Tineke, maar gebruikt worden om nog twee maanden rond te trekken door Gambia en Senegal. Eindbestemming van de reis zou dan het ziekenhuisje van Thierry Sabine in Lac Rose moeten worden, waar ze deze auto, ofwel de opbrengst daarvan, goed kunnen gebruiken. De stichting Scholenplan zelf zullen we ook niet vergeten, door het inzamelen van laptops en telefoons….