TEAM 9, BELLEXPLORERS

MYRANDA & DEBORAH
18 oktober 2018
MYRANDA & DEBORAH
Even voorstellen team 9 heet ‘Team Bellexplorers’.

Mijn naam is Myranda Bruin, 55 jr., kom uit Rotterdam, ben horecaondernemer en dus een collega van Wouter, de echtgenoot van Tineke. Vorig jaar had ik al eens een voorlichtingsbijeenkomst van de Rotary Challenge 2017 bijgewoond, maar toen bleek het nog te vroeg om ook echt mee te gaan. Na de eerste voorlichtingsbijeenkomst in oktober 2018 over de komende trip in september 2019 heb ik mij meteen ingeschreven en na maanden zoeken ben ik inmiddels de trotse eigenaar van een fantastische auto om deze reis mee te gaan maken, een Toyota Landcruiser Prado. Dat is de lichtere versie van de 100 en staat voor zo min mogelijk opties, wel heeft ze een verlengd carrosserie, 6 cilinders, een dubbele tank en een grotere radiateur.

Deze reis ga ik maken met mijn dochter Deborah Bruin, docent en adviseur in het publiekrecht, 36 jaar oud, ook uit Rotterdam. Zij gaat een verslag van deze reis bijhouden op social media onder de naam: Bellexplorers. Vernoemd naar de Britse schrijfster en avonturier Gertrude Bell. Ook de auto draagt haar naam: Trud. We zijn te volgen op Instagram en Facebook op: Bellexplorers. Ons blog is te vinden op: bellexplorers.travel.blog. Deborah is in Gambia geweest toen ze 12 was en had nooit gedacht dat ze er nog een keer zou komen. Maar nadat de vorige meerijder is afgehaakt, heeft ze toch besloten mij te ondersteunen op deze fantastische reis.

Wij verheugen ons zeer op de reis en wij zullen ons uiterste best doen om onze wagen te vullen met hulpgoederen, liefst voor daar waar de nood het hoogst is. Ben er na uren googlen wel achter dat die nood in Senegal en Mauritanië zo mogelijk nog hoger is dan in Gambia. Mijn voorkeur zou het dan ook hebben om als project de simpele medische post in Mauritanië, bij de bedoeïenentent-overnachting, te voorzien van wat basis hulpmiddelen die zij nodig hebben. Wij hebben inmiddels ook sponsoring voor 40 WakaWaka lampen en een generator om daar achter te laten.

In principe rijden we voor 1 van de Gambiaanse partners die Tineke met haar ervaring en stichting scholenplan heeft aangebracht….in dit geval is dat het brandwondencentrumpje Aloë Vera van Stichting Care for Natural  verderop in Gambia, voor hen zijn er 40 Mansa-stoofjes besteld, juist om brandwonden te voorkomen.

De Prado zal niet worden aangeboden via de veiling maar nog twee maanden worden gebruikt voor een rondreis door Gambia en Senegal en dan ‘verkocht’/gedoneerd worden aan de stichting Scholenplan die in ruil 5000 euro beschikbaar stelt voor een nader te bepalen project.