TEAM 8, WHEELS FOR GAMBIA

2 februari 2019
MIKE, JUDITH & JORIS
Beste lezer,

Sinds 2015 komen we jaarlijks in Gambia en ondersteunen daar op kleine schaal, een 6 tal gezinnen in hun levensonderhoud. We zijn zeer nauw verbonden met het gezin Nyassi. We hebben er voor gezorgd dat zij konden trouwen, de trouwerij bijgewoond en hun schamele huis helpen inrichten. Hun eerste kind Fatoumata Judith is vernoemd is naar  m’n partner Judith d’Haens en inmiddels ons petekind geworden.

Pa Sainy Nyassi verkoopt verse vruchtensap op het strand en is sinds een paar jaar steeds meer gaan toeleggen op reisjes organiseren voor toeristen. Helaas verdient hij hier niet zoveel mee omdat hij veel zaken moet inhuren. Zo kwamen wij op het idee om hem een voertuig schenken,  deze naar Gambia te  rijden zodat hij zijn gezin en familie kan onderhouden.

Wij; Judith, mijn zoon Joris en ik, hebben ons aangesloten bij de Rotary Challenge, een vrijwilligersgroep die jaarlijks auto’s kopen m.b.v. sponsoring, ermee naar Gambia rijden en ze daar verkopen om de Stichting Scholenplan en Yepafrika te ondersteunen. Behalve dat wij meerijden met deze groep, ondersteunen wij ook financieel hun doelen. Er rijdt ook een ambulance mee die geschonken is aan deze groep.  We vertrekken 27 september en hopen op 20 oktober in Banjul aan te komen.

We hebben inmiddels een auto gevonden waar in Gambia veel onderdelen voor te krijgen zijn en die bruikbaar is voor de reisjes die Pa Sainy organiseert.  Aan deze aanschaf en de reis ernaar toe zijn aardig wat kosten verbonden.

We zouden het erg waarderen als u bereid bent ons te sponseren, elke bedrag is van harte welkom.

U kunt een donatie doen via: https://goo.gl/By3Awj of een gift overmaken op NL63 INGB 0005 6012 18.

We zijn graag bereid vragen te beantwoorden of zaken toe te lichten. Telefoonnummer: 06-10808559. Email: mcbolle@zeelandnet.nl.

Al vast onze hartelijke dank, namens de familie Nyassi, Mike Bolle, Judith d’Haens en Joris Bolle.