Volg ons!

JELMER & MEERTEN
17 oktober 2018
JELMER & MEERTEN
Wij doen dit jaar mee met de Rotary Challenge naar Gambia als Team Maritoo Junior (Maritoo = Hamer in Mandinka, een taal die gesproken wordt in Gambia).

Na al twee maal de challenge meegemaakt te hebben als toeschouwer van familie die de tocht voor het goede doel reed raakten wij twee zelf ook steeds geïnteresseerder om aan dit mooie avontuur deel te nemen.

Wij zijn Meerten Hamer en Jelmer Hamer, twee broers die beide nog student zijn.

De challenge zamelt geld in voor twee verschillende goede doelen, de helft van de opbrengst is voor Stichting Scholenplan Gambia. Deze stichting bouwt en onderhoud scholen en ondersteunt leerlingen en schoolbesturen in Gambia. Tegenwoordig ligt de nadruk op het 'Excellent Student Program' en worden meisjes die goed kunnen studeren maar dat niet kunnen betalen door de stichting ondersteunt. Goede studentes worden in staat gesteld om door te leren, zelfs tot en met de universiteit.

De andere helft zal worden besteed aan jongeren die niet geleerd hebben maar wel praktisch zijn ingesteld en door het opstarten van een eigen bedrijfje in hun onderhoud kunnen voorzien. Zij zullen worden ondersteund bij het starten van hun eigen bedrijfje, zowel met materiaal als opleiding.