Home
Rotary Challenge NL
Projects
Rotary Challenge UK
Actueel
Volg ons!
Reisverslagen
Video's
Sponsoren
Contact
Mijn profiel

Nieuws

Afbeelding van BELGIUM
BELGIUM

11 januari 2021
Afbeelding van France
France

8 januari 2021
Afbeelding van SPAIN
SPAIN

7 januari 2021
 
 
 

Maandag 13 oktober 2014

 
15 oktober 2014
Ik hoor gestommel aan de overkant want onze tentopeningen staan op ongeveer 20 centimeter afstand van elkaar. Ik was al wakker maar heb even liggen genieten in mijn tent, de oproepen van de Moskee kon je van alle kanten horen en iedere oproep is weer anders. Nou dan de tent maar uit en in actie komen. Slaapzak oprollen, kussentje inpakken , luchtbed leeg laten lopen en weer opvouwen en opfrissen. Ik kies vandaag voor de vochtige washandjes gezien de staat waarin het sanitaire blok verkeert.

Schone kleren aan en ik voel me weer fris en fruitig. De buren blijken een elektrische waterkoker bij zich te hebben en dat gaat het water koken veel sneller. Lieve buren, ja natuurlijk en in een mum van tijd hebben we koffie. Als alles gepakt is vertrekken we, vandaag rijden we alleen, even niet in konvooi. We rijden langs een bakkertje waar we pain au chocolat en nog een zoet koekje kopen en het is nog warm! We kopen zes flessen water en zijn klaar voor vertrek, daar gaan we. Vandaag 685 kilometer te gaan, een voordeel op4 kilometer na is het asfalt. Het is een kilometers lange weg waar geen eind aan komt, een bijkomend voordeel is dat het rustig is op de weg, we kunnen lekker doorrijden. De weg is erg smal en als er een tegenligger aan komt dan moeten we beiden van de weg af. We hebben nog niet tegen elkaar gezegd dat we nauwelijks vrachtwagens zien of de een na de ander komt langs rijden en dan moeten we echt van de weg af, zij gaan niet aan de kant. Dat is ook soms wel erg lastig als ze zo vol beladen zijn. De natuur glijdt aan ons voorbij, rotsige hevels die ineens overgaan in massieve bergen die er uit zien alsof  iemand met een bijtel aan het modelleren is geweest. Dan komen er weer zandgronden soms voorzien van een dunne waas van groene begroeiing en ineens gaat het weer over naar rotsachtig gebied met om ons heen een bergwand.

We komen over een bergkam en zien ineens weer een heel ander beeld, gele zacht glooiende heuvels en heel weids uitzicht. We komen nu meer checkpoints tegen, daar staat de politie en iedereen moet stoppen, ons vragen ze om onze fiches (formulieren met persoonlijke gegevens) we hebben ze per persoon zo’n dertig keer uitmoeten printen. Ze nemen genoegen met deze fiches en dat werkt dus erg praktisch.

We komen vlakbij de zee en besluiten er even naar toe te rijden, fourwheel drive aan en daar gaan we, Heerlijk even uitwaaien aan de zee en mooie sten zoeken, ik vind er een dat is net een ei. Een poos verderop stoppen we bij een groot gat in de rotsen waar het zeewater naar binnen komt stromen, we staan heel dicht langs de kust met zijn afgesleten rotswanden en praten even met een visser die zit te vissen, volgens mij moet hij een lijn hebben van meer dan 20 meter, het is erg diep. We passeren en grote lagune waar zout wordt gewonnen, het is een enorme zoutpan en we stoppen even zodat Robert er foto’s van kan maken. We rijden er langs en er komt maar geen einde aan deze zoutpannen, overal zie je witte bergjes zout liggen en ligt er zout op een dun laagje water. De kleurencombinaties hiervan zijn erg mooi. Eindelijk arriveren we dan bij de aflag van camp Bedoeïen, we moeten 4 kilometer de weg af om bij deze bijzondere camping te komen dus wordt het toch weer even stof happen. Na vier kilometer zien we de bedoeïen tenten al staan, een hele grote wat dienst doet als restaurant en verder allemaal kleine waar je kunt slapen. De tenten zijn wit van buiten met zwarte tekens er op, binnenin zijn ze voorzien van rood/groene stof en om en om zijn het verticale banen. Ik had in Nederland al zo´n tent gereserveerd, dus hoeven we geen tentje op te zetten..

Het is ontzettend leuk om de hele groep weer bij elkaar te zien en we begroeten elkaar hartelijk. Ik heb flink gestudeerd de afgelopen dagen en het is me gelukt, hoera! Ik weet van iedereen de namen en voor die mensen die mij goed kennen zal dat opmerkelijk zijn, mijn zwakste punt is namen onthouden. We schuiven aan en wat is er lekkerder dan een koud biertje zo midden in het zand na een lange tocht. Het is erg gezellig en we komen de tent niet meer uit tot na het diner. We kunnen uit twee menu´s kiezen en we kiezen voor kameel. De mannen hebben een brochette met kamelenvlees en ik kameel uit de tajine.,het smaakt verrukkelijk, een soort stoofvlees heel mals en goed klaargemaakt. Na de nodige drankjes is het tijd om naar bed te gaan, we moeten morgen op tijd weg, we willen proberen om in een keer door te rijden naar de grens zodat we morgen even uit kunnen slapen. De mannen liggen in prachtige opgemaakte bedjes, groene lakens in de kleur van de binnenbekleding van de tent.

 

 

 

 

 

 

 

 

.