Volg ons!

8 oktober 2019

Informatie over Gambia

20 maart 2015
Op de uiterste westpunt van Afrika, direct aan de Atlantische Oceaan, ligt Gambia. De officiële naam is eigenlijk The Gambia. Het is het kleinste land op het vaste land van Afrika (ongeveer zo groot als Brabant en Limburg bij elkaar), niet meer dan een brede strook land aan weerszijden van de Gambia rivier, een van de grootste en best bevaarbare rivieren in West-Afrika.
De strook land gaat zo’n 320 km het binnenland in. Het grenst volledig aan Senegal (behalve dan aan de westkust, aan de Atlantische Oceaan), Gambia wordt eigenlijk door Senegal omringd.
Gambia ligt in de subtropen en je ziet dus overal palmbomen. Ook zijn er mangrovebossen.
Door de kolonisatie van de Engelsen spreken de meeste mensen in Gambia ook Engels.

Gambia telt ongeveer 1.5 miljoen inwoners en is daarmee een van de dichtstbevolkte landen van Afrika. Een groot deel van de Gambiaanse bevolking woont in de kuststreek, direct onder het zuidelijke deel van de monding van de Gambia rivier. Hier ligt een kleine stedenagglomeratie, met daarin de hoofdstad Banjul, Serekunda (de grootste stad van Gambia) en Bakau/Fajara. Iets naar het zuiden ligt Brikama.