Afbeelding van TEAM 15,

Afbeelding van TEAM 13,
TEAM 13,

13 april 2019

Heb ik vooraf injecties nodig voor de reis door Afrika

26 september 2015
Een goede vakantie begint met een goede voorbereiding, zeker 6-8 weken voor vertrek.
Je hebt injecties nodig en moet daar altijd ruim van te voren contact over opnemen met je huisarts of de GGD.

Infectieziekten:
Hieronder een selectie op basis van de meest voorkomende infectieziekten:

• Hepatitis B
  • Hepatitis A
  • Buiktyfus
  • Difterie, tetanus, polio
  • Gele koorts
  • Malaria
  • Bilharzia

Deze informatie is gebaseerd op de  meest voorkomende infectieziekten en is afkomstig  van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Uiteindelijk bepalen je reisbestemming, de verblijfsduur, je gezondheid en de activiteiten die je onderneemt welke vaccinaties en maatregelen nodig zijn.

Laat je daarom altijd adviseren over de maatregelen middels een persoonlijk reisadvies bij je huisarts of de GGD. Dit is extra van belang als je zwanger bent, gezondheidsproblemen hebt, als je langer dan 3 maanden wilt gaan reizen, of als je op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep.