Afbeelding van TEAM 8, WHEELS FOR GAMBIA

MecSac

20 januari 2019
Afbeelding van Basismaterialen voor een medische post in Boulounoir
Basismaterialen voor een medische post in Boulounoir

6 januari 2019

Ex-president Gambia akkoord met vrijwillig aftreden en vertrek uit land.

20-01-2017
20 januari 2017
20-01-2017
De nieuwe Gambiaanse president Adama Barrow heeft gezegd dat zijn voorganger Yahya Jammeh, die eerder weigerde op te stappen na uren van gesprekken toch op zal stappen en Gambia vrijdag nog vrijwillig zal verlaten.
Officieel verliep een ultimatum voor Jammeh om het land te verlaten vrijdag al om 12.00 uur, maar Jammeh had gevraagd om een verlenging.

Donderdag begon het leger van Senegal, gesteund door onder andere Nigeria en de Verenigde Naties, aan een inval in buurland Gambia om druk te zetten op Jammeh om het land te verlaten.

De militaire interventie werd donderdagavond echter ook weer gepauzeerd om Jammeh een laatste kans te geven om zijn positie zelf op te geven en over te dragen aan de inmiddels in Senegal geïnaugureerde president Barrow.

Presidenten van Guinea en Mauritanië voerden daarop vrijdag nogmaals gesprekken met Jammeh om tot een politieke oplossing te komen. Dat lijkt nu met het besluit van Jammeh te zijn gelukt. Het besluit van de ex-president voorkomt een verdere militaire interventie van Senegal in Gambia.