Home
Rotary Challenge
Actueel
Volg ons
Reisverslagen
Video's
Sponsoren
Contact
Mijn profiel

Nieuws

Afbeelding van Poste de santé maternité Thierry Sabine
Poste de santé maternité Thierry Sabine

28 oktober 2018
Afbeelding van Care for natural, behandeling brandwonden
Care for natural, behandeling brandwonden

28 oktober 2018
Afbeelding van Smartphone over?
Smartphone over?

28 oktober 2018
 
 
 

Ex-president Gambia akkoord met vrijwillig aftreden en vertrek uit land.

20-01-2017 
20 januari 2017
20-01-2017
De nieuwe Gambiaanse president Adama Barrow heeft gezegd dat zijn voorganger Yahya Jammeh, die eerder weigerde op te stappen na uren van gesprekken toch op zal stappen en Gambia vrijdag nog vrijwillig zal verlaten.  
Officieel verliep een ultimatum voor Jammeh om het land te verlaten vrijdag al om 12.00 uur, maar Jammeh had gevraagd om een verlenging. 

Donderdag begon het leger van Senegal, gesteund door onder andere Nigeria en de Verenigde Naties, aan een inval in buurland Gambia om druk te zetten op Jammeh om het land te verlaten.

De militaire interventie werd donderdagavond echter ook weer gepauzeerd om Jammeh een laatste kans te geven om zijn positie zelf op te geven en over te dragen aan de inmiddels in Senegal geïnaugureerde president Barrow.

Presidenten van Guinea en Mauritanië voerden daarop vrijdag nogmaals gesprekken met Jammeh om tot een politieke oplossing te komen. Dat lijkt nu met het besluit van Jammeh te zijn gelukt. Het besluit van de ex-president voorkomt een verdere militaire interventie van Senegal in Gambia.